Броят на установените незаконни преминавания на външните граници на ЕС се

...
Броят на установените незаконни преминавания на външните граници на ЕС се
Коментари Харесай

Броят на незаконните преминавания на границите на ЕС се е повишил със 73%

Броят на откритите противозаконни прекосявания на външните граници на ЕС  се е повишил с повече от 70% в интервала януари-октомври, съобщи Ройтерс, базирайки се на предварителни данни на " Фронтекс ".

Европейската организация за гранична и брегова защита е отчела към 275 500 неразрешени прекосявания на външните граници на блока през първите 10 месеца на 2022 година, което е със  73% повече от миналата година и е най-високото равнище от 2016 година.  Около 36 500 души са прекосили незаконно границите на Европейски Съюз единствено през октомври, което е с 47% повече в съпоставяне със същия месец предходната година.

Маршрутът през Западните Балкани продължава да е най-активният и през октомври там са били регистрирани съвсем три пъти повече прекосявания спрямо предходната година. Това се дължи главно на обстоятелството, че хората злоупотребяват с безвизовия режим за жителите на района, както и на неколкократни опити за влизане в Европейски Съюз от страна на  мигранти , най-вече от  Бурунди, Афганистан и Ирак , които към този момент са се намирали в Западните Балкани, сподели " Фронтекс ".

Вторият по натовареност маршрут за влизане в Европейски Съюз е през Централното Средиземноморие, където незаконните прекосявания на границата са се повишили с съвсем 50% спрямо предходната година. За сметка на това са били регистрирани по-малко прекосявания по маршрутите през Западното Средиземноморие,  Западна Африка, и източната сухоземна граница . Броят на незаконните прекосявания от Европейски Съюз към Англия през Ламанша се е повишил със 70% през първите 10 месеца на 2022 година и е достигнал 62 323.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР